Hybride verwarmen Remeha Elga Ace


De nieuwe norm in hybride warmtepompenElga Ace
De Elga Ace is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.

De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kan je tot wel 25% besparen op je energierekening.


In elke woning met iedere cv-ketel te combineren

Optimale inzet warmtepomp en cv-ketel

Uitgerust met eSmart Inside
De nieuwe norm in hybride warmtepompen
De aandacht voor hybride systemen is meer dan terecht, want als het gaat om verwarming en warm watervoorziening bieden ze het beste van twee werelden, te weten: een cv-ketel op gas en een warmtepomp op elektriciteit. Het is een slimme optie voor mensen die bewust omgaan met klimaat en portemonnee. Een hybride warmtepomp is een haalbare, betaalbare en realistische (eerste) stap op weg naar verduurzaming van woningen.
Ontdek wat jij kan besparen
Veelgestelde vragen Elga Ace

In elke woning met iedere cv-ketel te combineren
Wanneer we een hybride warmtepomp combineren met een cv-ketel ontstaat een gecombineerde installatie. Bij zo’n installatie verwarmt de warmtepomp de woning grotendeels. De cv-ketel voorziet in het warme tapwater en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Elga Ace toepasbaar is in elk woningtype. Of het nu een woning is met vloerverwarming of radiatoren, besparen op gasverbruik lukt altijd met een hybride warmtepomp.


De Elga Ace is te combineren met elk merk cv-ketel. Of deze nu middels OpenTherm of aan/uit wordt aangestuurd. De Elga Ace zorgt altijd voor een optimale samenwerking tussen de cv-ketel en de hybride warmtepomp. Investeren in een nieuwe cv-ketel hoeft pas als deze afgeschreven is. Hiermee is de Elga Ace een mooie eerste stap in de verduurzaming.
De voordelen op een rij
Besparing op enerigiekosten
Duurzame investering met gegarandeerde CO2-reductie
Hoog wooncomfort
Optimale regeling van cv-ketel en hybride warmtepomp
Geschikt voor elke woning, vrijwel elke HR cv-ketel en elk afgiftesysteem
Installatie in 1 dag zonder ingrijpende verbouwing
Neemt weinig ruimte in door het compact formaat
Waardevermeerding van de woning
Overheidssubsidie
Warmte tegen de laagste energiekosten.Download

Product datasheet

Vertrouwd dankzij eSmart Inside

Uitgerust met eSmart Inside. Hetzelfde besturingsplatform als onze andere Ace-toestellen:

eSmart Inside staat voor de brede range aan digitale mogelijkheden die Remeha biedt en de komende jaren gaat bieden om haar toestellen slimmer en daarmee zuiniger te maken. Dit biedt je de mogelijkheid om efficiënter te werken en daarmee kosten te besparen. Het eSmart Inside controls platform van Remeha maakt het allemaal nét even makkelijker. Door een slimme opbouw van het platform is het besturingsplatform in ieder Ace-toestel hetzelfde. Zo kies je voor een efficiënte werkwijze en plug & play installatie.

Drie omschakelwaarden

Energiekosten: input voor prijs van gas en elektriciteit

Primaire energie: berekende COP en ingevoerde rendement cv-ketel

CO2-uitstoot: kilogram CO2-uitstoot per kWh warmte

Connectiviteit

Smart Service Tool

– Smart Start App voor snelle en eenvoudige inbedrijfstelling (lees hieronder meer)

– Beheer op afstand waaronder een automatische e-mail naar installateur in geval van storing

De Remeha Smart Start App, vooraf ingestelde keuzeprogramma’s, gebruiksvriendelijk display en ingebouwde open verdeler zorgen voor een snelle installatie en eenvoudige inbedrijfstelling van de Elga Ace.

De handige Smart Start App is binnenkort makkelijk te downloaden in de AppStore, PlayStore en via remeha.nl/installateurs-support/apps

Display en menu

– Informatie gemakkelijk beschikbaar via carrousel-menu

– Afgeschermd installateursniveau

– Zoekfunctie parameternummer

Hydraulisch aansluiten van de cv-ketel zorgt voor een snelle installatie:

– Ingebouwde open verdeler

– Temperatuursensoren ingebouwd

– Geen terugslagkleppen nodig

– Ingebouwde automatische ontluchter

OpenTherm

Elga Ace stuurt de cv-ketel, als enige in de markt aan met OpenTherm, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.

Diverse mogelijkheden qua aansturing:

– Thermostaat via R-bus (eTwist), OpenTherm of aan/uit

– CV-ketel via OpenTherm of aan/uit

Kosten en subsidie

De kosten van een hybride warmtepomp zijn afhankelijk van de specifieke woonsituatie, warmtevraag en beschikbare subsidies. Het is altijd een substantiële investering, maar het is ook een keuze voor de toekomst, duurzaamheid en lagere kosten. Hybride installaties kunnen namelijk tot 25% energie besparen in vergelijking met conventionele verwarmingsinstallaties. Met de Remeha bespaartool berekenen consumenten snel wat de besparingen kunnen zijn en wat de beoogde terugverdientijd is. In combinatie met zonnepanelen is een hybride systeem nog duurzamer. Daarnaast is het interessant dat consumenten in aanmerking komen voor een overheidssubsidie en eventuele extra subsidies via de gemeente.

Veelgestelde vragen Elga (Ace)

Vind hieralle antwoorden op de veelgestelde vragen over de Elga (Ace)